Over DrentsGoed

Vereniging DrentsGoed is de ambassadeur van het Drentse streekproduct. Alleen producten die voldoen aan onze hoge eisen voor kwaliteit, hygiëne en streekgebonden herkomst mogen ons keurmerk voeren.

Alko Tolner

Alko Tolner

Alko Tolner, akkerbouwer van gewassen als aardappelen en suikerbieten, gerst en tarwe uit Grolloo is in 2008 begonnen met het verbouwen van mosterd en is in het assortiment van DrentsGoed te vinden met potjes mosterd (170 gr) in de smaken: fijn, grof en knoflook.

Mosterd is een populaire saus die gemaakt wordt uit de zaden van de mosterdplant. Mosterdplanten behoren tot de familie van koolgewassen en worden gezaaid in maart, bloeien in juni en de oogst vindt plaats in september.

Van de zaadjes wordt, na behandeling, een smakelijke saus gemaakt door ze te vermengen met ingrediënten als water, azijn en enkele kruiden. De scherpe smaak van mosterd wordt veroorzaakt door mosterdolie. Alle koolgewassen bevatten deze olie. Voor een standaard potje mosterd van 170 gram zijn ongeveer 750 mosterdzaadjes nodig.

  • Rolderstraat 10, 9444 XC GROLLOO
  • 0592 501 379

Producten van:

Alko Tolner