Over DrentsGoed

Vereniging DrentsGoed is de ambassadeur van het Drentse streekproduct. Alleen producten die voldoen aan onze hoge eisen voor kwaliteit, hygiëne en streekgebonden herkomst mogen ons keurmerk voeren.

Over DrentsGoed

Drenthe staat voor groen, rust en leefruimte. Ongerepte natuur, staatsbossen, heidevelden, stroomdallandschap, weidsheid, afgewisseld door prachtige brinkdorpen. Daarnaast is er ook cultuur in gezellige steden. Er is enorme diversiteit. Of je er nu woont, werkt of vakantie houdt: het is goed toeven in Drenthe. Wij zijn trots op onze provincie en dat is gevoel is terug te vinden in onze producten.

over-drentsgoed De vereniging DrentsGoed beheert het keurmerk DrentsGoed. Niet ieder product komt in aanmerking om zich DrentsGoed Streekproduct te mogen noemen en ons kwaliteitskeurmerk te mogen voeren. Dat bewaken we zorgvuldig. Zo moet het grootste deel van de grondstoffen afkomstig zijn uit de provincie Drenthe. Een duurzame en ambachtelijke productiewijze is een ander belangrijk criterium.

Kwaliteit en authenticiteit

Inmiddels hebben we een kwalitatief en authentiek assortiment van Drentse streekproducten opgebouwd. Eerlijke producten, op ambachtelijke wijze geproduceerd en verwerkt. Dat proef en ervaar je!

De vereniging DrentsGoed

De vereniging DrentsGoed, de organisatie achter het keurmerk, heeft als doel het vergroten van de afzet van Drentse producten alsmede het vergroten van het aanbod en de diversiteit ervan.

Als we kijken naar de populariteit van het streekproduct, dan kunnen we trots constateren dat we op de goede weg zijn. DrentsGoed beschikt over een goed doordacht distributienetwerk, een groeiend aantal verkooppunten door de hele provincie en zeer divers assortiment Drentse streekproducten.

Meer weten?

Wilt u meer weten over Drentse streekproducten of het werk van de vereniging DrentsGoed? Neem dan contact met ons op..